Fietsendief geklist dankzij ‘geleende’ fietsen

Snelrecht voor man die geen mondmasker draagt
Zaterdagavond rond 20.20 uur merkten agenten te voet in de omgeving van het station in Leuven een gekende fietsendief op. De man had op dat moment een elektrische fiets aan de hand en wandelde in de richting van het perron, om met deze fiets op de trein te stappen. Wanneer de verdachte de politie opmerkte, liet hij de fiets achter en zette het op een lopen.

De agenten, die op dat moment nog ver van de verdachte verwijderd waren, zetten te voet de achtervolging in. Omdat de fietsendief al een ruime voorsprong had, leek het erop dat hij zou kunnen ontkomen. Enkele passanten die dit alles zagen gebeuren, stelden hun fietsen echter ter beschikking van de achtervolgende agenten. De verdachte spurtte via de Tiensevest verder in de richting van de Tiensepoort, maar dankzij de geleende fietsen konden de agenten de man toch bijhalen. Ze kregen onderweg zelfs de hulp van een toevallige passant die te voet mee de achtervolging inzette. Ter hoogte van de Tiensepoort kon de fietsendief ingerekend worden.

De 35-jarige verdachte kon na verder onderzoek gelinkt worden aan eerder gepleegde fietsdiefstallen. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket. De fiets die de verdachte bij zich had, bleek inderdaad enkele ogenblikken voordien gestolen uit de fietsenstalling aan het station. Dit rijwiel werd dadelijk terugbezorgd aan de eigenaar. De fietsen die gebruikt werden tijdens de achtervolging, werden ook onbeschadigd terugbezorgd aan de eigenaars. De Leuvense politie is de jongeren die hun fiets aan de agenten uitleenden en de passant die mee de achtervolging inzette zeer erkentelijk.

Lees meer over