Feestende studenten verstoren nachtrust

23 september 2019 | 12u30 | Gepost door redactie
Feestende studenten verstoren nachtrust
De politie moest zondagnacht verschillende kotfeestjes stilleggen. De hinder was veelal te wijten aan het feit dat ramen bleven open staan terwijl aanwezigen luidkeels meezongen met de muziek die sowieso al luid stond. Een waarschuwing van politie volstond in vrijwel alle gevallen om een einde te maken aan de lawaaioverlast. Er werden feestjes stilgelegd in […]
Het bericht Feestende studenten verstoren nachtrust verscheen eerst op Leuven Actueel.

De politie moest zondagnacht verschillende kotfeestjes stilleggen. De hinder was veelal te wijten aan het feit dat ramen bleven open staan terwijl aanwezigen luidkeels meezongen met de muziek die sowieso al luid stond. Een waarschuwing van politie volstond in vrijwel alle gevallen om een einde te maken aan de lawaaioverlast. Er werden feestjes stilgelegd in de St-Michielsstraat waar de aanwezigen zich op het dakterras van hun kot hadden geïnstalleerd, in de Ravenstraat, in de Vlamingenstraat, in de Wandelingenstraat en de Drinkwaterstraat. Bij een groter kotfeest op de Naamsesteenweg bleef het niet bij een waarschuwing maar kregen de organisatoren ook een pv. Een vijftigtal aanwezigen feestte er luidruchtig op los en de agenten die ter plaatse gingen kregen van op het terras enkele verwijten naar het hoofd geslingerd.

In de Augustijnenstraat zorgde de grote toeloop van studenten voor lawaaioverlast ter hoogte van een café. De politie ging ter plaatse om bezoekers aan te manen respect te hebben voor de nachtrust van de omwonenden.

De fabarstewards van de fakbars op de Tervuursevest en de Tiensestraat hadden meteen al de handen vol met grote groepen enthousiaste studenten. Een politiepatrouille stak de stewards een handje toe om aanwezigen te overtuigen binnen te feesten en te drinken in plaats van op straat.

Het bericht Feestende studenten verstoren nachtrust verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over