FairTradeGemeente Leuven stelt acties Week van de Fair Trade 2019 voor

1 oktober 2019 | 14u18 | Gepost door redactie
FairTradeGemeente Leuven stelt acties Week van de Fair Trade 2019 voor
Van 2 tot en met 12 oktober 2019 vindt de Week van de Fair Trade plaats. Ook in Leuven grijpt FairTradeGemeente deze week aan om eerlijke handel in de schijnwerpers te zetten. Met een hele reeks acties zetten ze zoveel mogelijk mensen in Leuven aan om te kiezen voor eerlijke handel.
Het bericht FairTradeGemeente Leuven stelt acties Week van de Fair Trade 2019 voor verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Samen met heel wat vrijwilligers, ondernemers en organisaties maken we in onze stad zoveel mogelijk Leuvenaars warm voor eerlijke handel. Tijdens de Week van de Fair Trade steken we nog een tandje bij. Onlangs kregen we samen met negen andere steden en gemeenten nog de erkenning als straffe FairTradeGemeente. Waar de focus vaak ligt op eerlijke voeding, willen we tijdens deze Week van de Fair Trade ook meer aandacht besteden aan eerlijke kleding. Leuven telt al heel wat mooie voorbeelden van fair fashion en kan samen met al die partners een voortrekkersrol spelen”, zegt schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie.

Speciaalzaken voor duurzame voeding en kleding gebundeld in één gids
De gids ‘Fair Trade begint hier, in Leuven’ brengt de Leuvense speciaalzaken voor duurzame voeding en kleding in kaart. In de gids vind je handelszaken terug die (zo goed als) uitsluitend duurzame voeding en/of kleding verkopen. Je kan een gratis exemplaar ophalen bij de handelaars en in het stadskantoor. De digitale versie vind je terug op www.fairtradeinleuven.be.?utm_source=rss&utm_medium=rss

Wandeling ‘Duurzame voeding en kleding in Leuven’
Op vraag van FairTradeGemeente Leuven werkt gidsenorganisatie Leuven+ momenteel binnen haar aanbod aan een nieuwe geleide wandeling ‘Duurzame voeding en kleding in Leuven’. Een rondleiding duurt maximaal 2 uur en kost 8 euro per persoon (met een minimum van 80 euro). Een geleide wandeling rond het thema duurzame voeding en kleding aanvragen kan vanaf eind oktober op https://leuven-plus.be/.?utm_source=rss&utm_medium=rss

Duurzame voeding en kleding?
Duurzame voeding is voeding die op ecologisch, economisch en sociaal vlak verantwoord is, van productie tot consumptie. Het gaat zowel om fairtradeproducten uit het Zuiden als duurzame voedingsproducten van bij ons.
Duurzame kleding is kleding uit biovezel, fairtradebiokatoen, ecologisch en sociaal duurzame kleding met keurmerk, kleding die aan sociale en/of ecologische criteria beantwoordt maar zonder keurmerk, en tweedehandskleding.

Het bericht FairTradeGemeente Leuven stelt acties Week van de Fair Trade 2019 voor verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over