Fabota-kinderen nemen Bar Berlin Leuven over

2 januari 2020 | 15u49 | Gepost door redactie
Fabota-kinderen nemen Bar Berlin Leuven over
Op 3 januari 2020 organiseren kinderwerking Fabota en Bar Berlin #FabotaBerlin. Daarbij nemen de kinderen van de oudste groep van de kinderwerking, onderdeel van Buurtwerk ’t Lampeke, de hele dag de bar over.
Het bericht Fabota-kinderen nemen Bar Berlin Leuven over verscheen eerst op Leuven Actueel.

De dagopbrengst delen ze in twee. Eén helft gebruiken ze om een aantal leuke daguitstappen door het jaar heen te bekostigen. De andere helft schenken ze aan een project waarbij ze andere mensen kunnen ondersteunen. Dit project wordt in samenspraak met de kinderen gekozen.

Bar Berlin is een welgekende buurt&koffiebar nabij het Sint-Jacobsplein in Leuven (aan het kruispuntWagenweg en Brusselsestraat) waar enkel de tafels een nummer hebben. De uitbaatster Sue heeft jaren in kinderwerking Fabota gewerkt en draagt de werking nog steeds een heel warm hart toe. Op een creatieve avond, in gesprek met de ex-collega’s, ontstond het idee om Bar Berlin 1 dag “uit handen te geven” aan de oudste kinderen.

“Uit mijn jaren in de kinderwerking heb ik ervaren dat kansen krijgen zoveel betekent voor kinderen. De kans om verantwoordelijkheid te nemen en het vertrouwen te krijgen van volwassen’ zegt Sue, uitbaatster van Bar Berlin. “Klassiek zou men denken dat jonge kinderen enkel in de weg zouden lopen, dingen verkeerd doen maar dat is helemaal niet zo. Zij grijpen werkelijk zulke kansen met beide handen en zijn nadien ook zeer trots op wat ze gedaan hebben. Het is zeker iets dat nog een tijdje naleeft bij hen.”

“Fabota is heel blij met dit initiatief. De kinderen kijken er erg naar uit om de koffie bar te mogen overnemen voor een dag”, zegt Jaak Seminck. “Op jaarbasis doen we verschillende uitstappen naar musea, speeltuinen of toeristische attracties. We zijn steeds op zoek naar manieren om die kosten deels te dekken. Anderzijds willen de kinderen ook hun steentje bijdragen aan een solidaire wereld en daarom gaan ze op zoek naar een duurzaam project dat ze kunnen steunen. Zij zijn heel blij met de mogelijkheid die Bar Berlin aanreikt.

Ook vorig jaar sloegen Fabota en Bar Berlin de handen al eens in elkaar voor een gezamenlijke activiteit (zie foto).

Het bericht Fabota-kinderen nemen Bar Berlin Leuven over verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over