Expo met visuele en muzikale kunsten

15 september 2019 | 08u27 | Gepost door redactie
Expo met visuele en muzikale kunsten
Voor de vijfde keer strijkt de expositie Moodprint neer op een unieke locatie om kunsten, muziek en vrienden samen te brengen. Op zaterdag 28 september 2019 is iedereen welkom op de Geldenaaksebaan 225.
Het bericht Expo met visuele en muzikale kunsten verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Voor deze verjaardagseditie voelen we ons gezegend om het buitengewone trio Gyselinck/Broos/Laheye te mogen ontvangen in onze 60’s villa op de Geldenaaksebaan 225 in Heverlee”, zegt Anton Driesen van Moodprint.  “Vanaf 16 uur ontvangen we drie blondgelokten uit de meest vooraanstaande hedendaagse jazz-acts als STUFF. en BRZZVLL en collaboraties met muzikanten als Jameszoo. Ze komen samen om ons van een ongezien schouwspel in genre impro jazz te voorzien. Lander Gyselinck achter de drums, Niels Broos als toetsenist en Dries Laheye met de basgitaar. En dan is het nog niet gedaan met muzikaal geweld. William Reese is een multi-instrumentalist, gespecialiseerd in de snaarinstrumenten Indische Sarod en Afghaanse Rubab. Hij komt van Londen met een speciale gast: Camilo Tirado, befaamde percussionist en sound designer die reeds heeft gereleased en getourd met mensen als James Holden, Terry Riley en Anoushka Shankar.”

Visuele kunsten

“Wij voelen een krachtige connectie tussen muziek en visuele kunsten, daarom zoeken we steeds een perfecte balans tussen de twee. Een pure mix tussen kunst en muziek vinden we bij Stesses, een jonge Leuvenaar die een kortfilm voorstelt met de stemmen van Quintano en Diony Lake. Deze laatste zal later op de avond een dj-set doen. Fascinerende performances worden verzorgd door Lukas De Clerck, die één wordt met zijn organische sculpturen en zo speelt met het geluid en zicht van de natuur, en Dries Peeters. Daarnaast slagen Jolijn Baeckelandt en Arthur Dufoor er net in om natuur te doen vergeten in hun opvallend uitdagende schilderwerken.”

Inkom is gratis

Het bericht Expo met visuele en muzikale kunsten verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over