Expo Leuven presenteert werk van Wilfried Rentmeesters in Tweebronnen

25 augustus 2020 | 10u06 | Gepost door annpeeters
Wilfried Rentmeesters
Op 5 september start in de exporuimte van Tweebronnen de tentoonstelling ‘Archi-Texture’ van Leuvens fotograaf Wilfried Rentmeesters. Fotografie, video en installaties wisselen elkaar af in een strak, bouwkundig ritme.

“Met Expo Leuven bieden we een platform aan Leuvense kunstenaars om hun werk te laten zien”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Ieder jaar opnieuw presenteren we een vijftal tentoonstellingen. Wilfried Rentmeesters stond al heel lang op onze radar.

Wilfried Rentmeesters denkt met zijn artistiek werk in beelden: “De technische mogelijkheden van multimedia gebruik ik als instrument om mijn creatief proces te voeden. Mijn installaties zijn  opgebouwd met dagelijkse objecten, aangevuld met interpretaties van architectonische elementen en daar laat ik de kracht van de fotografie op los. Het samenkomen van die twee werelden leidt telkens tot een krachtig nieuw verhaal. Elk foto wordt op die manier een fysiek object, een unieke creatie.”

Rentmeesters is al vele jaren een vaste waarde in Leuven, met een eerste tentoonstelling in 1993. Architectuur is een thema dat een groot deel van zijn werk uitmaakt. Met dit project is het de kunstenaar er niet om te doen om een documentaire weergave van ‘bouwsels’ te maken. Die zijn slechts het vertrekpunt om op zoek te gaan naar andere vormen, texturen, confrontaties, zonder ooit afvallig te zijn aan de architectuur zelf.

De tentoonstelling ‘Archi-Texture’ start op 5 september en loopt tot 26 september in de exporuimte in Tweebronnen. Ze is open op woensdag en vrijdag van 13 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Er kunnen telkens 20 personen tegelijk de expo bezoeken, het dragen van een mondmasker is verplicht.

Lees meer over