Ex-vriendin Adriaan Van den Hoof getuigt over fysiek geweld: "Hij zei: 'je had in bed ook graag dat ik je sloeg"'

2 juni 2022 | 09u58 | Gepost door redactie
adriaan
Een ex-vriendin van Adriaan Van den Hoof (49) beschuldigt hem van fysiek geweld in een anoniem interview in Dag Allemaal. "Hij schuimbekte van woede en sleurde mij bij mijn haren. Toen ik zei dat ik me een lustobject voelde, gaf hij me een vuistslag op mijn hoofd", klinkt het. 

Twee weken geleden stuurde de VRT het bericht de wereld in dat Leuvenaar Adriaan Van den Hoof als presentator van de Eén-quiz 'Switch' vervangen werd door Fien Germijns (27). In het kader van verjonging en vernieuwing, klonk het. Een paar dagen later bleek het over grensoverschrijdend gedrag te gaan. Vijf ex-partners beschuldigen hem van fysiek geweld, elektronische belaging en stalking. De hele commotie zorgde ervoor dat Van den Hoof zijn theatershow '’t Zal schoon zijn als het af is' in Koksijde moest afblazen. Ook het Herenthoutse festival Clamotte Rock haalde Van den Hoof van de affiche, en in het Depot zal Van den Hoof niet aanwezig zijn als zijn dj-collectief Discobar Galaxie zijn traditionele Nightshift geeft.

Flirterige berichtjes

Een van de vrouwen die klacht indiende, doet haar verhaal anoniem bij Dag Allemaal. Ze leerden elkaar kennen toen ze nog allebei in een relatie waren. "Een tijd later, toen we beiden weer single waren, zocht hij toenadering via flirterige berichtjes op Instagram. Ik vond die aandacht wel leuk", vertelt ze, waarna ze eens afspraken. "Uiteindelijk ben ik toch op zijn avances ingegaan omdat ik nieuwsgierig was. We spraken af bij hem thuis, maar ik maakte hem meteen duidelijk dat ik niet het type ben dat zomaar met iemand de koffer induikt. Adriaan was superlief en zei dat hij alleen maar het beste met mij voorhad."

Nadien spraken Adriaan en de vrouw, die een pak jonger is dan hij, nog af. Deze keer in het huis van de BV. "Hij schonk een glas wijn in en is mij vrijwel meteen beginnen te betasten. Door de berichten die onze ontmoeting voorafgingen, had ik dat wel verwacht. Ik heb ook toegestemd. Daarna verliepen al onze afspraken op dezelfde manier: een kort onthaal met wijn - Adriaan dronk ontzettend veel -, een uur plezier, een halfuurtje napraten en dan mocht ik beschikken omdat hij moe was en wou gaan slapen. Onzin natuurlijk, want hij is altijd tot half drie, drie uur wakker."

Loze beloftes

Van den Hoof maakte de vrouw heel wat beloftes. "We zouden iets gaan eten, naar de cinema gaan, hij zou voor mij koken. Maar als ik voorstelde om samen iets te doen, had hij een excuus klaar. Je kan niet geloven hoeveel van zijn tantes er in die korte periode gestorven zijn. Behalve als ik stuurde dat ik zin had in seks, dat kon altijd meteen."

Omdat Van den Hoof volgens haar vreesde in problemen te komen met het hoederecht over de kinderen, konden ze elkaar enkel zien als het donker was. "Hij liet de deur op een kier staan. En als we toevallig toch iemand tegenkwamen, stelde hij me voor als zijn assistente. Ik was dom en naïef en speelde het spelletje gewoon mee. Ik had op dat moment beter moeten weten en beseffen dat het hem alleen om de seks ging." Als de vrouw dat tegen hem vertelde beweerde hij dat dat niet zo was. 

Ruzie met fysiek geweld

Na verloop van tijd kreeg de getuige het er almaar moeilijker mee dat haar relatie met Adriaan geheim moest blijven en dat hij alleen met haar wilde afspreken als hij zin had in seks. Maar als ze hem daarmee confronteerde, werd hij kwaad. "Wij spraken nog altijd elke week af, maar er kwam geen seks meer van, enkel ruzie", zegt ze. "Tot op een ochtend de politie aan mijn deur stond. Adriaan had melding gedaan van ’n vrouw die hem belaagde, ik dus. Als ik mijn telefoon niet opnam, belde hij mij soms tien keer op vijf minuten, en ineens was ík de stalkster! Hij beweerde zelfs dat hij mij niet kende! De volgende dagen belde hij mij nog een paar keer om mij van alles te verwijten: ik wilde zijn kinderen van hem afpakken, door mij had hij een soort kanker in zijn nek gekregen, en een hernia."

Ondanks alles bleven de twee toch afspreken, om de ruzie uit te praten. "Een van die keren heeft hij mij geslagen. Hij kwam langs voor ’n gezellige avond, maar nadat hij een halve fles wijn soldaat had gemaakt, vroeg hij mij waarom ik hem een klootzak had genoemd. Hij is mij aangevlogen, heeft mijn polsen vastgepakt, mij tegen de muur gekwakt en superhard op mijn been geslagen." Twee weken later gebeurde iets soortgelijks. "Adriaan voelde zich slecht en depressief, maar wou toch afspreken. We kregen weer ruzie en ik wou vertrekken, maar dat liet hij niet toe. Hij moest en zou het uitpraten met mij. Hij begon te roepen en te schreeuwen en vroeg waarom ik hem nooit ’ns lief vastpakte. Daarop heeft hij mij vastgenomen, maar zo hard dat het pijn deed. Ik heb hem weggeduwd en ben mij gaan opfrissen in de badkamer. Toen ik terugkwam, was hij rustig en ben ik in de zetel gaan zitten. ‘Hoe gaan we dit oplossen?’ vroeg hij me, en ik heb hem toen nog eens gezegd dat ik mij gebruikt voelde. Het enige dat ik wilde, was horen dat ik méér voor hem was dan een lustobject. Toen begon hij te flippen en heeft hij met zijn vuist keihard op mijn hoofd geslagen. ‘Als je het niet begrijpt, moet ik ’t er misschien in kloppen’, zei hij. Hij schuimbekte van woede en sleurde mij bij mijn haren. ‘Je had in bed ook graag dat ik je sloeg en bij je haren trok’, riep hij. Ik vond dat zeer laag van hem en ik ben vertrokken", vertelt de anonieme vrouw. Zij liet een medisch verslag opmaken bij de dokter en diende klacht in.

Lees meer over