€ 2.280.072,66 voor nieuwe schoolgebouwen Vrije Basisschool Boven-Lo

29 december 2020 | 13u48 | Gepost door annpeeters
school
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 2.280.072,66 in Virje basisschool Boven-Lo in Kessel-Lo.

Goed nieuws, want deze investering zorgt ervoor dat de oude gebouwen worden afgebroken en plaats maken voor 9 nieuwe klassen,  een polyvalente ruimte, een leraarslokaal, lokalen voor ondersteunende en administratieve functies en een buitenspeelruimte. Daarnaast wordt een nieuwe fietsenstalling voorzien voor 60 fietsen en een luifel.  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts: “In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur. Dat is nog nooit gezien. Hiermee kunnen we de grootste noden lenigen en kunnen we dus ook in Kessel-Lo investeren.”

De nieuwe gebouwen zullen goed geïsoleerd zijn en voldoen aan alle nieuwe normen. Zo dragen ze na verbeterd comfort ook hun steentje bij aan de klimaatneutraliteit.

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten.

Lees meer over