Erkenning Al Ihsaan moskee dan toch niet ingetrokken

13 december 2019 | 14u56 | Gepost door redactie
Erkenning Al Ihsaan moskee dan toch niet ingetrokken
De stad Leuven is tevreden over de beslissing van minister Somers om de erkenning van de Al Ihsaan moskee niet in te trekken. “De minister bevestigt dat er geen veiligheidsprobleem is en volgt ons advies”, klinkt het.
Het bericht Erkenning Al Ihsaan moskee dan toch niet ingetrokken verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het Leuvens stadsbestuur reageert tevreden op de beslissing van minister van Samenleven Bart Somers om de erkenning van geloofsgemeenschap Al Ihsaan te behouden en de aanbevelingen, zoals geformuleerd in het uitgebreid stedelijk advies, ter harte te nemen. We zullen uiteraard alle medewerking verlenen om de nodige opvolging te voorzien in samenwerking met alle betrokken partners. Als antwoord op de brief van toenmalig minister Homans adviseerde de stad eind augustus na uitgebreid onderzoek om de erkenning niet in te trekken en nauwer samen te werken met de geloofsgemeenschap en de betrokken partners.

“Het is een correct oordeel”, zegt schepen van Erediensten Carl Devlies. “Minister Somers bevestigt het omstandig advies van de stad, waaruit duidelijk bleek dat er geen veiligheidsprobleem is.”

Uitvoerig onderzoek van onder meer de veiligheidsinstanties toonde maanden geleden al aan dat er geen veiligheidsprobleem was, en dus geen reden tot intrekking van de erkenning. Dit werd ook bevestigd door minister van Justitie Koen Geens in de Kamercommissie Justitie op 18 september 2019. In het advies riep de stad op om nauwer samen te werken met de moskee om mogelijke problemen uit te klaren. Het advies van de Leuvense gemeenteraad was ruim gedragen, door zowel partijen uit de meerderheid als de oppositie. N-VA en Vlaams Belang waren tegen het advies en stemden tegen.

 

Het bericht Erkenning Al Ihsaan moskee dan toch niet ingetrokken verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over