Eric Hemelaers van café De Kastaar in Kessel-Lo overleden op 58-jarige leeftijd

Hemelaers

Cafébaas Eric Hemelaers van café De Kastaar, gelegen in de Schoolbergenstraat in Kessel-Lo vlakbij Linden, is overleden. De 58-jarige man overleed aan de gevolgen van kanker. Eerder nam hij al afscheid van zijn vrienden en klanten door eind april een herinneringsdrink op de mooie momenten te organiseren. 

Sinds vele jaren was Eric, tevens een fervent verzamelaar van vinylplaten, al cafébaas van De Kastaar. Ben Mouling van Radio Modern en Oldskool Leuven groeide op in Kessel-Lo en kwam dus met de regelmaat van de klok op bezoek bij Eric, of ook 'De Kemel van De Kastaar'. "Samen met de Rozenkrans en Pie De Nijper hét café van onze jeugd. Duizenden keren vroegen we aan onze pa 'Kastarreke doen?' En duizenden keren antwoordde hij 'Allee dan ene in de rapte'. De Kemel kon het werkelijk geen hol schelen wat mensen van hem dachten, een hyper eigenwijze cafebaas met als motto 'mijn café, mijn wetten', heerlijk vind ik dat. Duizenden keren vroeg ik hem een ouw blueske op te zetten en steeds weer zette hij dan werkelijk alles op behalve dat ouw blueske. Ik werd er gek van maar vond het ook geweldig. We lachten ons op de terugweg steeds kreupel met zijn totale gebrek aan klantvriendelijkheid maar twee dagen erna zaten we opnieuw aan zijn toog, nederig te wachten tot we opnieuw genegeerd zouden worden in stijl. Kemel mocht dat allemaal want hij was misschien wel de verstandigste mens van Kessel-Lo. Ik hoop oprecht dat de Kastaar zal verdergezet worden ter ere van de Kemel. Merci man voor het meeschrijven van mijn jeugd. Rest in Peace", zo vertelt Mouling.

Er wordt afscheid genomen van Eric in de aula van crematorium Hofheide, Jennekensstraat 5, 3221 Holsbeek (Nieuwrode) op woensdag 22 mei 2024 om 13.30 uur. De crematie wordt gevolgd door de begraving op de parkbegraafplaats Diestseveld in Kessel-Lo in intieme kring. Iedereen kan Eric een laatste groet brengen in het funerarium Pues, Geldenaaksebaan 344 in Heverlee op dinsdag 21 mei 2024 van 18.30 tot 19.30 uur.

Lees meer over