Emoties rond corona samengebracht in reeks portretten

The Wall
2020 is een jaar geworden waar iedereen geconfronteerd werd met Covid-19. De emoties rond die epidemie werden nu samengevat in een reeks portretten, genaamd ‘The Wall’.

“Maart 2020: een eerste kennismaking met een onbekende indringer”, aldus initiatiefnemer Luc Van Oost. “Veel ongeloof, veel angst, verdriet om de vele sterfgevallen… Veel vragen: hoe moet het nu verder? In sneltempo worden wereldwijd vaccins ontwikkeld. In sneltempo worden her en der mondmaskers geproduceerd. De opnames en besmettingen per dag stijgen aanzienlijk met het besef dat we er niet tegen gewapend zijn. Mondmaskers, afstand houden en handen wassen… Een totale lockdown is onvermijdelijk met een sociale blokkade tot gevolg. Bedrijven liggen stil, steden lijken wel spooksteden. Ook Leuven viel in de greep van Covid-19.”

“Augustus 2020: volgt er een heropleving? De indringer is geen onbekende meer en steeds meer zijn we ervan overtuigd dat we het zullen halen tegen deze onmeedogenloze epidemie. Ons optimisme mag en moet er zijn! Maar we mogen het niet onderschatten. We moeten verder, en stap voor stap overwinnen we! Vertrouwen, een positieve lach, omdat we op termijn met ons allen Covid-19 zullen overwinnen.”

Al deze emoties, zowel de eerste eerder negatieve als de laatste eerder positieve, werden in beeld gebracht. The Wall is een serie portretten van emoties rond Covid-19. Dirk Leunis engageerde zich voor dit idee als portretfotograaf. The Wall zoekt nog enkele partners voor de uitwerking van dit project. Wil je meewerken? Mail dan naar intune@telenet.be.

Lees meer over