Eerstejaarsstudenten mogen zich weer laten dopen en ook cantussen kunnen weer

30 augustus 2021 | 17u40 | Gepost door annpeeters
Arno en Triggerfinger helpen AB InBev studenten overtuigen om alcoholvrij te drinken
Met het oog op de start van het nieuwe academiejaar overlegt Stad Leuven met KU Leuven over richtlijnen betreffende studentendopen en cantussen.

Met de dood van Sanda Dia in het achterhoofd bekijken stad Leuven en KU Leuven of ze specifieke richtlijnen op papier kunnen zetten voor studentendopen en cantussen. Beide studentikoze activiteiten mogen wel weer doorgaan, dat werd beslist op de gemeenteraad van 30 augustus 2021.

"Vanaf morgen, 1 september treedt een nieuwe fase van het Zomerplan in werking. Concreet gelden er voor activiteiten georganiseerd in verband (georganiseerd door een club of vereniging) geen beperkingen meer", laat minister Weyts weten.

In september buigen Minister Weyts en de vertegenwoordigers van de hogescholen en universiteiten zich nogmaals over de epidemiologische situatie en wordt er een beslissing genomen over het dragen van mondmaskers tijdens colleges en andere onderwijsactiviteiten. De situatie in Brussel (lage vaccinatiegraad) zal verder opgevolgd en geëvalueerd worden.

Lees meer over