Eerste locaties mobipunten bekend

26 augustus 2019 | 11u15 | Gepost door redactie
Eerste locaties mobipunten bekend
De eerste locaties waar er mobipunten zullen komen, zijn bekend. Het gaat om negen plaatsen verspreid over het Leuvens grondgebied. Daarnaast zijn er momenteel dertig locaties in onderzoek. Bewoners en bezoekers kunnen vanaf oktober op www.leuvenmaakhetmee.be aangeven waar zij een mobipunt wensen. In totaal komen er op Leuvens grondgebied de komende drie jaar vijftig mobipunten. In een mobipunt vind je verschillende vormen van deelmobiliteit.
Het bericht Eerste locaties mobipunten bekend verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Er komen twee grote mobipunten aan het station van Leuven, zowel aan de voorkant als aan de achterkant, vijf middelgrote aan de stations van Heverlee en Wijgmaal, op het Rector De Somerplein, aan de Tiensepoort en op het Sint-Jacobsplein en tenslotte twee kleinere varianten op parking Bodart en het de Becker Remyplein in Kessel-Lo”, zegt David Dessers, schepen van mobiliteit.

Daarnaast bekijkt de stad momenteel nog of dertig locaties verspreid over Leuven-Centrum, Wilsele, Heverlee en Kessel-Lo in aanmerking komen voor een mobipunt. Er zal ook een groot mobipunt komen in de Brouwersstraat. Dit mobipunt maakt deel uit van de plannen voor de nieuwe Benedenstad.

David Dessers licht toe: “Met deze mobipunten willen we allerlei vormen van deelmobiliteit, zoals deelfietsen, -bakfietsen en -wagens, heel toegankelijk maken voor de Leuvenaar. Mobipunten maken het bovendien makkelijker voor bezoekers om over te stappen van het ene op het andere vervoersmiddel. De mobipunten zijn een belangrijke stap in het ontwarren van de mobiliteitsknoop in Leuven en dragen bij tot een aangename, bereikbare en klimaatneutrale stad”.

Bewoners en bezoekers bepalen mee de locaties

Bij de bepaling van deze locaties heeft de stad verschillende aspecten van het mobiliteitsnetwerk in rekening genomen, zoals de aanwezigheid van een station, een bushalte, een randparking en deelwagens. Daarnaast heeft het stadsbestuur ook rekening gehouden met de suggesties van de Leuvenaars op het Maak het mee-festival.  Begin oktober zal de stad bewoners en bezoekers van Leuven uitnodigen om via www.leuvenmaakhetmee.be?utm_source=rss&utm_medium=rss aan te geven waar zij een mobipunt wensen.

De stad Leuven krijgt voor de realisatie van deze mobipunten een Europese subsidie van 516.721 euro als Interreg-project. De 50 mobipunten zullen klaar zijn tegen eind 2021.

Foto: Klein Berlijn

Het bericht Eerste locaties mobipunten bekend verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over