Eerste India Festival in Leuven

5 november 2021 | 10u13 | Gepost door annpeeters
india
Omdat er in Leuven steeds meer Indiërs wonen, heeft de stad in 2016, samen met VOKA en de KU Leuven, het India House Leuven opgericht. Deze organisatie wil India zichtbaar maken. Het India House organiseert van 27 tot 27 november 2021 voor de eerste keer een India Festival “IN-DIALOGUE”.

Op donderdagnamiddag organiseert VOKA Vlaams-Brabant een business-seminarie over de opportuniteiten die de gigantische Indiase markt biedt voor onze bedrijven.

’s Avonds start in de schouwburg, een Indiase dansvoorstelling : Bhartanayam. Ken je de typische Indische dansbewegingen waarbij je met je hoofd, ogen en nek voortdurend geometrische bewegingen maakt ? Dat is precies wat choreografe Seeta Patel gebruikt voor haar eigen versie van Stravinsky’s The Rites of Spring. Het wordt een dynamische-expressieve beleving.

Vrijdag 26 november

Op vrijdagnamiddag geeft prof. Idesbald Godeeris een academische sessie over de lange geschiedenis van Belgo-Indiase relaties. De hedendaagse context wordt nader toegelicht door H.E. Jan Luykx, voormalig ambassadeur van België in India.

In de Predikherenkerk kan je vanaf 20.30u doorlopend Queen-Size bijwonen. Deze moderne choreografie toont de intimiteit tussen twee mannen. Dansend op een Indisch bed spelen ze met de grens tussen privacy en voyeurisme. (de voorstelling loopt doorlopend, in drie cycli van 45 minuten. Het publiek kan vrij kiezen wanneer en hoe lang aanwezig te zijn).

Zaterdag 27 november

Zaterdag tenslotte kan je om 20.30u in het Wagehuys helemaal uit de bol op wereldmuziek van Shye Ben Tzur & The Rajasthan Express.

Meer informatie op www.indiahouseleuven.be

Prijs per ticket : 15 euro (10 euro voor studenten/65+) via www.30cc.be

Lees meer over