Eerste editie DANSVLOER laaiend succes

11 oktober 2021 | 10u20 | Gepost door annpeeters
Dansvloer
Zondag 10 oktober, vond de allereerste editie van DANSVLOER plaats, een dansfestival voor en door Leuvense dansers in cultuurhuis STUK. Maar liefst 28 dansscholen toonden een performance, goed voor 700 dansers. In het totaal telde de organisatie zo’n 1500 bezoekers.

"Dat het een succes zou worden, hadden we wel verwacht. Maar dat het zo'n overweldigend succes zou zijn, overtrof al onze verwachtingen”, zegt Stéphanie Jager tijdens haar afsluitende speech. Samen met danseres Freya Pauwels richtte ze DANSVLOER op. Maar liefst 28 (groot-)Leuvense dansscholen kwamen een performance tonen in de Soetezaal en Studio. Daarnaast waren er nog de hele dag gratis workshops, stond er een foto-expo, en kon je ook gaan snuisteren in een tweedehands-danskledij-shop voor het goede doel. De dag werd afgesloten op het binnenplein met een speech van schepen Vandevoort, gevolgd door een groepsdans waarbij alle deelnemers samen dansten op het nummer Can’t Stop The Feeling van Justin Timberlake. 

"De reacties van de dansers, dansscholen en -organisaties waren ook fantastisch. Iedereen genoot ervan om terug op een podium te mogen staan na lange tijd. Ook de ongedwongen, niet-competitieve sfeer waarin ze elkaar allemaal konden ontmoeten en toejuichen vond iedereen geweldig”, zegt Pauwels. "Dit was de meer dan geslaagde start van een jaarlijks dansfestival dat alle Leuvense dansers samen brengt in het mooie STUK."

Foto's: Dansvloer

dansvloer
dansvloer
dansvloer

Lees meer over