Eerste donderdagnacht van het academiejaar in Leuven

25 september 2020 | 12u16 | Gepost door annpeeters
Feestende studenten verstoren nachtrust
Tijdens de eerste donderdagnacht van het academiejaar zijn er traditioneel heel wat studenten op pad in de Leuvense binnenstad. De studenten moesten dit jaar nog wat wennen aan het studentenleven in tijden van corona, maar grote incidenten bleven uit.

De politie was zichtbaar aanwezig om toezicht te houden doorheen de nacht. De aangevraagde activiteiten werden gecontroleerd en in tegenstelling tot de afgelopen dagen werd er geen enkele inbreuk vastgesteld op de regels omtrent activiteiten.

De politie stelde wel individuele inbreuken vast, zoals het niet dragen van een mondmasker waar dit verplicht is. Hiervoor werd telkens proces-verbaal opgesteld. De horeca zorgde voor afstand tussen de terrastafels, zodat de studenten toch de mogelijkheid hadden om elkaar in kleine groepjes, en met respect voor de regels, te ontmoeten. Doorheen de nacht kwamen er wel enkele meldingen van nachtlawaai binnen, maar uit controles van de politie bleek dat het niet over grote kotfeestjes ging.

"Het merendeel van de studenten houdt zich aan de regels, en wie dit voorbeeld niet volgt zal de gevolgen moeten dragen. De Leuvense politie blijft de komende weken alvast waakzaam met een verhoogde aanwezigheid in het stadscentrum", zegt Nicolas Del Piero, Hoofdinspecteur van de Leuvense politie. 

Lees meer over