Eerste Diabetes Type 1 Innovatiedag in Leuven

10 november 2021 | 15u06 | Gepost door annpeeters
diabetes
Diabetes is een alom bekende ziekte maar wist je dat er twee types bestaan? De klassieke suikerziekte (type 2) is het meest gekend. Met dit evenement willen KU Leuven, de Diabetes Liga en BlueHealth Innovation Center Diabetes Type 1 extra onder de aandacht brengen.

Een bevraging in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting uit 2020 vormt de basis voor deze innovatiedag, waarbij een aantal uitdagingen voor diabetes type 1 worden voorgesteld. Deelnemers gaan nadien actief aan de slag met deze uitdagingen en zoeken naar concrete oplossingen en concepten. Dit alles onder leiding van de coaches van BlueHealth Innovation center die ervaring hebben met deze manier van werken die aanleunt bij een hackathon. Op het einde van de dag brengen de teams hun idee naar voren voor de andere deelnemers en een vriendelijke jury.

Het is een zeer laagdrempelig format waarin iedereen een stem krijgt. Nadien zal de organisatie aan de slag gaan om de voorgestelde ideeën te verwerken tot onderzoekshypotheses. Deze zullen gebruikt worden voor de aanvraag van onderzoeksgelden voor een doctoraatsonderzoek aan KU Leuven.

De innovatiedag start zaterdag 13 november 2021 om 9 uur in Agora, E. Van Everenstraat 4 in Leuven. Het einde is voorzien rond 18 uur. 

Lees meer over