Eerste amateurtheaterproductie in het Leuvense sinds corona

Reynaertghesellen
Toneelgroep De Reynaertghesellen is bijzonder trots dat zij de eerste amateurtheaterproductie in het Leuvense sinds het begin van de corona pandemie op de planken zal brengen in maart 2020 .

Vanaf 1 oktober is het theater weer geopend nadat het op 13 maart dicht ging, sinds augustus wordt er weer druk gerepeteerd, dit allemaal volledig coronaproof uiteraard. De eerste productie van De Reynaertghesellen, Het Begeren Onder De Olmen van Eugene O’Neill, moest aanvankelijk in première gaan midden maart, enkele dagen na de lockdown.

Het Begeren Onder De Olmen vertelt het verhaal van een boerenfamilie die zich staande probeert te houden in een vergeten niemandsland. Na de dood van zijn tweede vrouw hertrouwt de vader met een jonge vrouw die uit is op een snelle erfenis. Wanneer de twee oudste zonen besluiten te vertrekken om op zoek te gaan naar goud, een paar gram tastbaar geluk, blijft de jongste achter. Hij besluit te blijven en te strijden voor de overname van de boerderij, waar hij de aanwezigheid van zijn overleden moeder nog in kan voelen. Naarmate de nieuwe vrouw van zijn vader langer op de boerderij verblijft, ontstaat er in de jongste zoon een aardser verlangen, een begeerte die verder gaat dan het behoud van stenen, muren, vee en het verleden. Zowel vader als zoon proberen met behulp van de liefde te ontsnappen aan het grijze en eenzame bestaan onder de olmen, maar raken algauw verstrikt in de complexiteit en ongrijpbaarheid ervan. 

Het stuk (vertaald door Arne Sierens) werd in 1992 gespeeld door Het Zuidelijk Toneel in een regie van Ivo Van Hove met Hilde Van Mieghem en Peter Van Den Begin. Desire under the elms werd eveneens verfilmd in 1958, met Sophia Loren, Anthony Perkins en Burl Ives in de hoofdrollen.

Praktisch

1, 2, 3, 6, 8, 9, 10 oktober om 20 uur, 4 oktober om 15 uur

RTM, Redingenstraat 4 Leuven

Reservaties:  www.reynaertghesellen.be  en  0496 72 95 38   (woensdag 20-21 uur)

Lees meer over