Eén jaar cel gevraagd voor jongeman die uit verveling brand stichtte op bouwwerf aan Leuvense Vaart

12 februari 2024 | 15u38 | Gepost door redactie
Illustratiebeeld.

Op 13 april 2023 stookte G.V. (20) uit Bonheiden een vuurtje op een bouwwerf aan de Leuvense Vaart. Dit speelde hij samen met een minderjarige vriend klaar. Reden? Ze verveelden zich...

Het 'vuurke stook' werd op de Leuvense strafrechtbank bekeken als opzettelijke brandstichting, een ander paar mouwen. Er werd één jaar cel en 800 euro boete hiervoor gevorderd. Ook al omdat hij in het verleden al eens tot een werkstraf werd veroordeeld, zo wisten ze bij HNB. Er werden wel mogelijkheden voor een celstraf met uitstel, zoals het zoeken en/of behouden van werk.

Op die bewuste 13 april zagen buurtbewoners een rookpluim ontsnappen uit een werf aan de Leuvense Vaart. Het brandstichtende duo kon ontkomen, maar twee weken nadien werden ze geklist. Ze kwamen in het vizier van een ander onderzoek. Op een gsm was er beeld van de brandstichting te zien en de twee aanstokers stonden zichtbaar in beeld. Tijdens het verhoor door de politie verklaarde de jongeman simpelweg dat hij zich verveelde. De uitspraak in deze zaak valt midden maart.

Lees meer over