Een buurtmoestuin of boekentil in je buurt?

31 januari 2021 | 10u23 | Gepost door annpeeters
buurt
Stad Leuven moedigt haar inwoners aan om ideeën in te sturen om de stad aangenamer te maken. Via het project 'Kom op voor je wijk' wordt bekeken wat haalbaar is.

Heb jij een tof idee om je buurt aangenamer of leuker te maken? Bezorg het hier voor maandag 15 februari en misschien wordt het gerealiseerd.

Het stadsbestuur stelt drie formules voor:

-realiseer een idee: bijvoorbeeld het plaatsen van een zithoek, aanleggen van een speel- en ontmoetingsplek, een kunstwerk plaatsen, een petanquebaan, een muurtekening, ...

Maximaal bedrag: 18.600 euro

Vereisten: minstens 12 buurtbewoners (adressen) moeten achter het project staan

-teken in op een kant-en-klaar aanbod: bijvoorbeeld het plaatsen van een boekentil, een buurtmoestuin, een buurtvitrine, een buurtplantsoen, een gevelbank of het organiseren van een buurtfeest

-test een idee uit: bijvoorbeeld een idee om mobiliteit in je buurt ecologischer aan te pakken of een alternatief voor de bestaande straatinrichting. Als het voorstel haalbaar is, kan je het 1 tot 6 maanden testen.

Bedenk samen met je buren een tof idee voor je buurt. Met 'Kom op voor je wijk' steunt de stad je financieel en materieel.

Lees meer over