Ecce wint provinciale finale mini-ondernemingen

11 maart 2020 | 20u08 | Gepost door redactie
Ecce wint provinciale finale mini-ondernemingen
Ecce, de mini-onderneming van het Leuvense Sint Pieterscollege heeft woensdagnamiddag de provinciale finale voor mini-ondernemingen gewonnen.
Het bericht Ecce wint provinciale finale mini-ondernemingen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zes leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Leuven vormen samen de mini-onderneming ecce. Hun ambitie: van Leuven de veiligste fietsstad ter wereld maken. Dat willen ze doen door het wederzijds respect tussen de automobilist en de fietser aan te moedigen en het bewustzijn voor elkaar te vergroten.

Deze jonge ondernemers hebben een origineel en innovatief product bedacht om deze missie te realiseren. Ze maken unieke lampjes die communiceren met elkaar. Een lampje voor in de auto en een lampje voor op de fiets. Wanneer twee lampjes elkaar binnen een straal van 30 meter naderen, zullen ze elkaars signaal lezen en hun tempo met elkaar synchroniseren. Op deze manier creëren ze een community waarin de automobilist herinnerd wordt aan zijn engagement om respectvol om te gaan met fietsers, en vice versa. Ecce wil de verkeersveiligheid verhogen en het aantal verkeersslachtoffers omlaag brengen. Ze doen dit niet alleen, maar hebben een heel netwerk van professionele partners met Leuvense expertise opgebouwd.

Woensdag 11 maart 2020 trokken de jongeren met hun concept naar de provinciale finale voor mini-ondernemingen. Ze wisten de titel mee naar huis te nemen. Proficiat!

Meer info: www.ecceleuven.com?utm_source=rss&utm_medium=rss of op de Facebookpagina 

Het bericht Ecce wint provinciale finale mini-ondernemingen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over