E40 tijdje afgesloten om eendenfamilie te redden

E40 tijdlang afgesloten om eendenfamilie te redden
De vzw Animal Rescue Service heeft donderdagavond twaalf jonge eendjes kunnen redden van de middenberm op de autostrade E40 in Leuven. Daarvoor moest de autostrade een tijdje worden afgesloten, zodat de eenden de heikele plek veilig en wel konden verlaten.

"Donderdagavond kregen we dan op enkele minuten tijd verschillende meldingen binnen van een moedereend met haar jongen op de E40 in Leuven tegen de betonnen rand van de middenberm. Er ontstonden al bijna enkele ongevallen doordat ze soms een stukje op de rijweg kwamen. Wij gingen zo snel mogelijk ter plaatse", aldus één van de vrijwilligers van Animal Rescue Service.

"Dankzij de hulp van de federale politie werd de E40 even volledig afgesloten zodat wij snel en veilig ons werk konden doen. Na enkele minuten was de klus al geklaard en werd de rijweg weer vrijgemaakt voor het verkeer. De moeder koos voor het hazenpad maar gelukkig konden we de twaalf jongen veiligstellen. En tot onze grote verbazing bleken het geen gewone eendjes te zijn, maar ging het om prachtige kuifeenden. De jongen gingen ook richting Natuurhulpcentrum waar ze verder richting volwassenheid kunnen gaan", zo klinkt het nog bij Animal Rescue Service.

*Foto: Animal Rescue Service VZW.

Lees meer over