E314: afrit Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) vanuit Brussel een week afgesloten

16 september 2020 | 09u33 | Gepost door annpeeters
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Vanaf vrijdagochtend werkt Wegen en Verkeer een week lang op de afrit Wilsele/Kessel-Lo van de E314 vanuit Brussel. De afrit wordt vanaf vrijdagochtend 18 september om 5u00 tot vrijdagavond 25 september om 18u00 afgesloten. De overige op- en afritten van het complex waren sowieso al afgesloten door de werken op het viaduct van Wilsele.

Als onderdeel van de renovatie van het viaduct van Wilsele krijgen ook de op- en afritten van het complex Wilsele/Kessel-Lo een opknapbeurt. Als eerste is de afrit komende vanuit Brussel aan de beurt. De fundering aan de aansluiting met de snelweg wordt vernieuwd en de volledige afrit krijgt een nieuwe asfaltlaag. Om de werken uit te voeren, wordt van vrijdagochtend 18 september om 5u00 tot vrijdagavond 25 september de afrit afgesloten. Het verkeer moet  gebruik maken van de omliggende op- en afrittencomplexen. 

Werken in Wilsele duren nog tot volgende zomer

Wegen en Verkeer werkt sinds dit voorjaar op de E314 in Wilsele. Het viaduct wordt volledig gerenoveerd en plaatselijk breder gemaakt. Ook legt Wegen en Verkeer een fiets- en autotunnel aan onder de snelweg, ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg. De werken op de E314 duren nog tot en met de zomer van 2021. Tot dan moet het verkeer er over versmalde rijstroken. 

Lees meer over