Duo krijgt celstraffen nadat ze Kinder Surprise vullen met cocaïne

Eitjes van Kinder Surprise

De Leuvense strafrechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot twaalf en zes maanden cel voor cocaïnehandel. Het duo maakte gebruik van lege eieren van Kinder Surprise om de drugs te leveren en verstopten ze op afgesproken plaatsen in Leuven.

Naast hun celstraf kregen beiden 8.000 euro boete opgelegd, grotendeels met uitstel uitgesproken. Bovendien verblijven de twee illegaal in het land. Eén van hen zit al sinds zijn arrestatie in voorhechtenis.

De politie kwam de verdachten op het spoor nadat een van hen zich bij een controle had verzet, zo wisten ze bij Belga. De politie merkte op dat de man een wit pakketje in zijn mond verstopte. Toen ze hem daarop aanspraken, weigerde hij dat uit zijn mond te halen. Bij zijn arrestatie, gedroeg de man zich weerspannig. Het witte pakketje bleek uiteindelijk 5,45 gram cocaïne te bevatten.

Twee weken nadien werd een huiszoeking uitgevoerd bij de andere beklaagde, ook toevallig op hetzelfde adres waar de eerste man verbleef. Daar vonden ze een geel omhulsel van Kinder Surprise, gevuld met cocaïne. Op Leuvense stadscamera’s viel te zien hoe beide huisgenoten zich met de fiets of te voet door de stad verplaatsten en gelijkaardige capsules verstopten in struiken. De verkoop was op dat moment al bijna een half jaar bezig.

Lees meer over