Drugsdealer spreekt politie in burger aan en bekoopt dat met dagvaarding

Illustratiebeeld.
Zondagavond omstreeks 22.45 uur waren twee agenten van de Leuvense politie op anonieme patrouille aan de achterzijde van het station van Leuven, in Kessel-Lo.

Ze zagen hoe een man een andere man benaderde, elkaar kort spraken en weer uit elkaar gingen. Eén van de mannen wandelde vervolgens op de agenten in burger af. Hij vroeg of ze hier voor hem waren. Wanneer ze zich kenbaar maakten als agenten, kwamen er nog twee personen op hen af.

Eén van hen deelde aan de verdachte mee dat ze daar waren voor 'de bestelling'. Hij had enkele briefjes cash geld vast. De agenten bevroren de situatie meteen en maakten zich nogmaals kenbaar als politie. Ze gingen over tot de fouille van de drie personen.

De eerste verdachte, een man van 24 jaar uit Sint-Stevens-Woluwe, had 1.220 euro cash geld en zeven gram ketamine op zak. De tweede verdachte, een man van 19 jaar oud uit Landen, had 100 euro cash geld en wat cannabis op zak. De derde verdachte, een vrouw van 19 jaar oud uit Tienen, had niets op zak. Vermoedelijk wilden de tweede en derde verdachte drugs kopen bij de eerste verdachte.  

In zijn verhoor viel de eerste verdachte terug op zijn zwijgrecht. Het parket van Leuven heeft hem gedagvaard volgens de snelrechtprocedure voor verkoop en bezit van verdovende middelen. Hij moet zich eind juli voor de correctionele rechtbank komen verantwoorden. De dossiers van de twee andere verdachten, die vermoedelijk drugs wilden kopen, worden nog verder onderzocht door het parket.

Lees meer over