Dronken bromfietser (20) probeert aan politie te ontsnappen, maar wordt toch gevat

17 september 2023 | 12u20 | Gepost door annpeeters
Becker Remy
Zaterdag omstreeks 5.20 uur kruiste een politiepatrouille een bromfietser op de rotonde op het B.A. de Becker-Remyplein in Kessel-Lo. Ze probeerden hem staande te houden. 

De bromfietser met achterop een passagier nam de rotonde in de verkeerde richting. Bovendien hadden de inspecteurs de indruk dat de bromfiets aan een te hoge snelheid reed. Ze draaiden hun dienstvoertuig en trachtten de bromfietser te intercepteren. De man stopte evenwel niet en vluchtte weg.

De politie raakte de bromfietser kwijt, maar niet veel later zagen ze het voertuig staan in de Wipstraat. Nog enkele ogenblikken later zagen ze de bestuurder en de passagier wandelen in de Gemeentestraat.

Hoewel de 20-jarige man aanvankelijk ontkende de bestuurder te zijn, kon na enig onderzoek aangetoond worden dat hij het toch was die met de bromfiets gereden had.

De twintiger legde een positieve alcoholtest af. De inspecteurs zetten de bromfiets ook op de rollentestbank, waar bleek dat de brommer 44 km/u haalde, in plaats van de toegestane 25 km/u. Het voertuig werd tijdelijk in beslag genomen en de politie stelde de nodige processen-verbaal op.

Lees meer over