Dronken bestuurders maken het erg bont in het verkeer

Alcohol in het verkeer
De Leuvense politie had het afgelopen weekend de handen vol met dronken mensen die de weg onveilig maakten.

Zaterdag rond 01.10 uur merkte een politiepatrouille een zwalpende auto op op de Tervuursesteenweg in Heverlee. Na enkele aanmaningen zette de 66-jarige bestuurster haar voertuig aan de kant. Zij legde een positieve ademtest af en moest haar rijbewijs voor enkele uren inleveren.

Zaterdag omstreeks 2 uur ging een dronken fietser tweemaal kort na elkaar tegen de vlakte. De 24-jarige man reed op het Ferdinand Smoldersplein in Leuven en kwam zonder externe oorzaak ten val. Bij deze eerste val liep hij een hoofdwonde op. De man realiseerde zich blijkbaar niet goed wat er gebeurd was, stapte terug op zijn fiets en reed verder. Slechts enkele meters verderop ging hij evenwel opnieuw tegen de grond. Zijn hoofdwonde begon hierdoor hard te bloeden. Enkele passanten verwittigden de hulpdiensten. Zij troffen de man aan liggend in een grote plas bloed. Hij werd met de ziekenwagen naar het Heilig Hart Ziekenhuis gevoerd, waar de wonde aan zijn hoofd gehecht werd. De alcoholcontrole toonde aan dat de brokkenpiloot behoorlijk boven zijn theewater was.

Zaterdag om 6.50 uur stelde een patrouille vast dat een autobestuurder in de Schapenstraat in Leuven in de verboden richting reed. De agenten gaven de bestuurder het teken zijn voertuig aan de kant te zetten. Ze konden dadelijk vaststellen dat de 24-jarige bestuurder geen alerte indruk maakte. Een ademtest toonde aan dat de man onder invloed van alcohol was. De speekseltest die erop volgde wees uit dat hij ook onder invloed van drugs was. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De man mag zich aan verschillende processen-verbaal verwachten.

Lees meer over