Dronken autobestuurder wijkt van rijvak af, rijdt andere auto aan en laat briefje met foute gegevens achter

Egenhovenweg
Zondag om 21.35 uur gebeurde er een verkeersongeval op het kruispunt van de Celestijnenlaan met de Egenhovenweg in Heverlee.

Een 24-jarige automobiliste reed in de Egenhovenweg in de richting van het kruispunt met de Celestijnenlaan. Komende van de Celestijnenlaan draaide een 39-jarige man de Egenhovenweg in. Hij reed in het midden van de rijbaan, waardoor de vrouw naar rechts moest uitwijken. Dan nog botste de man met zijn auto tegen de linkerflank van zijn tegenligger. De man stapte uit en zei dat hij geen tijd had om ter plaatse te blijven. Hij liet een briefje met enkele gegevens achter.

Omdat de man na verloop van tijd niet opnieuw kwam opdagen, contacteerde de vrouw de politie. De gegevens op het briefje bleken bovendien niet volledig te kloppen. Gelukkig had de vrouw de nummerplaat van het aanrijdende voertuig kunnen noteren. De politie kwam ter plaatse en kon het beschadigde voertuig van de man even verderop aantreffen. Nog een tijdje later troffen ze de bestuurder zelf ook aan. Hij legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. De vrouw legde een negatieve alcohol- en drugstest af. Beide bestuurders bleven ongedeerd. De politie stelde proces-verbaal op.

Lees meer over