Drie vragen aan huisdierenfotografe Kat De Laet (29) uit Kessel-Lo

15 April 2021 | 09u40 | Gepost door passepartoutle…
Kat De Laet is erkend European Photographer.
De top drie in de categorie ‘domesticated animals’ in de European Photographer Award was haar net niet gegund maar Kat De Laet uit Kessel-Lo is ook blij met de vierde plaats. De nominatie op zich is voor de 29-jarige huisdierenfotografe al een overwinning op zich. “Ik wil zoveel mogelijk mensen blij maken met mijn passie”, vertelt Kat die kan rekenen op bijna 132.000 volgers op Instagram.

Een vierde plaats in de European Photographer Award. Fier of toch een klein beetje teleurgesteld?

“Een beetje van allebei. Het is natuurlijk jammer dat ik net naast de top drie ben gevallen maar anderzijds is een vierde plaats mooi als je weet dat er bijna 400 inzendingen waren. Ik zie mijn vierde plaats als een aanmoediging om mijn passie voor huisdierenfotografie voort te zetten. Ik wil zoveel mogelijk mensen blij maken met foto’s van hun huisdier. Mijn hoofdberoep speelt zich af in het labo van UZ Gasthuisberg maar huisdierenfotografie is ondertussen een mooi bijberoep. Een uit de hand gelopen hobby, zeg maar. Mijn certificaat als erkend European Photographer is al een heel mooie bekroning.”

Katten zijn je favoriet onderwerp. Lijkt me logisch met Kat als voornaam…

“Ja, dat is waar, al fotografeer ik ook graag andere huisdieren. Toch zijn katten mijn specialiteit want daar heb ik veel ervaring mee. Het is allemaal begonnen toen ik mijn eigen katten Brigand, Dorothea en Leopold begon te fotograferen. Fotografie heeft me altijd al gefascineerd en mijn schatjes waren het ideale onderwerp. Ik moet wel een beetje toegeven dat ik een beetje een ‘crazy cat lady’ ben maar andere huisdieren zijn uiteraard ook welkom voor een fotoshoot.”

Brigand, Dorothea en Leopold zijn ondertussen uitgegroeid tot beroemdheden op Instagram. Hoeveel volgers hebben ze?

“We zitten bijna aan 132.000 volgens voor Bri, Dory en Polleke. Dat zijn hun roepnamen. Het succes van mijn drie katten op Instagram is een inspiratiebron om mijn passie voor huisdierenfotografie verder te verfijnen. Het geeft veel voldoening om de huisdieren van de mensen in beeld te brengen en je krijgt er veel dankbaarheid voor van de baasjes. Ik kan me geen leukere uit de hand gelopen hobby wensen en ik hoop er ooit mijn beroep van te kunnen maken.”

Meer informatie: www.katdelaetphotography.be en www.instagram.com/madfluffs

Dory is één van de katten van Kat De Laet.

Dit is een image

Lees meer over