Drie scholen uit onze regio krijgen subsidies

30 augustus 2021 | 11u31 | Gepost door annpeeters
Sancta Maria
Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts nieuws voor vele Vlaamse schoolbesturen en hun duizenden leerlingen. Meer dan 130 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen zullen met € 20 miljoen het scholenpatrimonium kunnen renoveren en vernieuwen. Ook drie scholen in onze regio mogen zich aan een subsidie verwachten.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

In onze regio mogen drie scholen zicht aan een subsidie verwachten: Vrije Basisschool De Kraal uit Herent krijgt 116.422,73 euro voor het verwijderen van asbesthoudende dak- en gevelbekleding en het plaatsen nieuwe dak- en gevelbekleding. Middelbare Steinerschool Vlaanderen - Leuven krijgt 611.816 euro voor de nieuwbouw en school Sancta Maria Leuven krijgt 12.963,68 euro voor het plaatsen van een noodtrap op het einde van de gang van blok E en voor het compartimenteren van de traphal. Ook zullen ze met deze subsidie op twee bouwlagen een vaste zonneweringsluifel voorzien boven de betreffende klasramen naar het zuiden gericht.

Lees meer over