Drie maanden cel met uitstel voor chauffeur die studente doodreed

5 augustus 2020 | 10u04 | Gepost door annpeeters
Vier verdachte dieven betrapt in Leuven en Bertem
Op 11 juni 2018 kwam de 28-jarige studente Louise Hartog onder de vrachtwagen van een Poolse trucker terecht op het kruispunt van de Tervuursestraat en de Mgr. Vanwaeyenberghlaan. Later die dag overleed ze aan haar verwondingen.

Trucker Damian C. hield in de Leuvense Politierechtbank vol dat hij de Nederlandse studente niet gezien heeft. Ze kwam met haar fiets op 11 juni 2018 vanuit de Mgr. Vanwaeyenberghlaan het kruispunt met de Tervuursestraat op om het over te steken richting Sint-Jacobsplein. De vrachtwagenchauffeur draaide op dat moment ook de Sint-Hubertusstraat in richting Sint-Jacobsplein en week even links uit om de bocht te kunnen nemen. Hij kwam daarbij in aanrijding met  Louise Hartog.

De beklaagde werd in de Leuvense Politierechtbank schuldig bevonden aan het niet verlenen van voorrang aan andere weggebruikers en de rechter meent dat het oorzakelijk verband tussen het niet-verlenen van de voorrang en de dodelijke afloop van het ongeval bewezen is. Het gaat hier dus om onopzettelijke doodslag en het niet verlenen van voorrang. 

De Poolse trucker is veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en een voorwaardelijke boete van 1600 euro. Ook kreeg hij drie maanden rijverbod, waarvan twee maanden met uitstel. De burgerlijke partijen krijgen samen ongeveer 55.000 euro schadevergoeding.