Drie leden van Karateclub Samoerai Leuven nemen deel aan EK in Kroatië

Karate
Drie leden van Samoerai Leuven zullen deelnemen aan het Europees Kampioenschap voor senioren dat doorgaat van 19-23 mei 2021 in Porec (Kroatië). Dit kampioenschap wordt georganiseerd door de World Karate Federation (WKF) onder strikte COVID-19 protocollen en is, na de Karate 1 Premier League in Istanbul (14 maart 2021) en in Lissabon (2 mei 2021), slechts het derde kampioenschap dat wordt georganiseerd sinds het uitbreken van de coronapandemie.

De drie behoren tot de elites van de Vlaamse Karate Federatie en tot het Belgisch team. Van de Leuvense club, die dit seizoen zijn 50-jarig bestaan viert, nemen volgende karateka’s deel :

Nesrine Bougrine – team kumite dames

In 2020 was zij Vlaams kampioene en tweede op het Belgisch kampioenschap bij de junioren en zij maakt dit jaar haar overstap van de junioren naar de senioren. In maart 2021 behaalde Nesrine, bij haar debuut bij de senioren, al een mooie vijfde plaats op de Karate 1 Premier League in Istanbul. Zij staat momenteel 55ste op de wereld ranking van de WKF in de categorie dames -68kg.

Michael Dasoul – heren kumite -60kg

Hij is regerend Belgisch kampioen en staat 27ste op de wereld ranking van de WKF in de categorie heren -60kg.

Anouar Bougrine – heren kumite -84kg

Anouar was vorig jaar derde op het Belgisch kampioenschap en staat op de 39ste plaats op de wereld ranking van de WKF in de categorie heren -84kg.

De volledige Belgische delegatie bestaat uit 9 individuele kampers en 2 teams.

Foto: links = Michael Dasoul, rechts = Nesrine en Anouar Bougrine

Lees meer over