Drie Koningen op bezoek bij SAW-goed doel Honk vzw

Driekoningen
Donderdag hebben Drie Koningen hun opwachting gemaakt bij vzw Honk. Ze brachten prachtige geschenken mee waaronder een cheque van maar liefst 1500 euro.

De Michottebuurt wordt gevormd door de straten rond het Park Michotte, tussen de Tiensesteenweg en de Platte Lostraat in Kessel-Lo. “Het is een warme en enthousiaste buurt, en dat bewezen onze bewoners de voorbije weken opnieuw”, vertelt mede-initiatiefnemer Hannes Deryckere.

“Tussen Sinterklaas en Driekoningen openden we een online veiling, waar mensen diensten en spulletjes konden aanbieden. Van stoepconcertjes tot raamtekeningen, van zelfgebakken koekjes tot plantjes, boeken en zelfs hometrainers en hoogslapers: zowat alles passeerde over onze digitale toonbank”, somt Hannes op. “Er werd niet alleen gul aangeboden, er werd al even gul op geboden. Op enkele zondagen viel de hamer en repten sommige buren zich nog om toch maar dat gezelschapsspel, die laarsjes of die kickertafel in de wacht te slepen. Deze zondag viel de hamer voor het laatst.” 

Nog niet alle artikelen zijn betaald, maar de Michottebuurt hoopt toch op de mooie som van €1500 te landen. "Die centjes zijn voor een woonproject van Honk vzw. Deze kleine Leuvense vzw verbindt de ouders van 13 jongeren met een verstandelijke handicap”, zegt Hannes. “Honk bouwt binnenkort aan een huis op de Hertogensite, waar deze jongeren een thuis zullen hebben om zelfstandig te wonen, met de gepaste begeleiding en tegelijk een voet in de samenleving.”

Samen Altijd Warmer (SAW) is een initiatief opgestart door 5 Leuvenaars, om samen met burgers, organisaties, instellingen, bedrijven in de omgeving van Leuven, fondsen te werven in een sfeer van brede en warme solidariteit.

SAW

Lees meer over