Drie fietsers en bromfietser naar ziekenhuis overgebracht na verkeersongevallen

Fietser aangereden door dronken fietser
De Leuvense politie noteerde de afgelopen 24 uur heel wat ongevallen met fietsers en bromfietsers.

Een 17-jarige fietsster uit Herent werd dinsdagmorgen omstreeks 8.30 uur met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat ze op de Celestijnenlaan ter hoogte van de Henri Geeraertslaan in een aanrijding kwam met een personenwagen die stilstond op het kruispunt. De tiener ging tegen de grond en klaagde van hoofdpijn.

Een 40-jarige bestuurder van een bromfiets uit Heverlee werd dinsdagmorgen omstreeks 8 uur met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis nadat hij op het Martelarenplein ter hoogte van de Maria Theresiastraat ten val was gekomen. Dat gebeurde toen hij moest remmen voor een fietsster. Beiden raakten mekaar niet, maar de bestuurder van de bromfiets ging onderuit. De bromfietser hield aan de val een diepe bloedende wonde aan de kin over evenals een pijnlijke kaak.

Een 19-jarige fietser uit Brugge werd maandagnacht omstreeks 1 uur met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis, nadat hij in de Naamsestraat met zijn fiets tegen de grond was gegaan. Uit getuigenverklaringen bleek dat de fietser zwalpend over straat reed, het trottoir opreed en daar ten val kwam. De man hield aan de val een bloedende wonde in het aangezicht over. Hij legde hij een positieve ademtest af.

Een 44-jarige fietsster uit Boutersem werd maandagavond even voor 17 uur lichtgewond met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis nadat ze op de Tiensesteenweg ter hoogte van de Alfred Delaunoislaan in aanrijding kwam met een auto. Dat gebeurde toen de automobilist rechtsaf wilde draaien en de fietsster die op het fietspad reed niet had zien aankomen. De fietsster hield aan het voorval een pijnlijke knie over en pijn in de nekstreek.

Lees meer over