Dominique Berghmans debuteert met misdaadroman Parabellum

Dominique

Dominique Berghmans (51) woont in Herent en werkt aan het Departement Lerarenopleiding van UCLL in Heverlee als lector Frans. Ze studeerde Romaanse Filologie aan de KU Leuven, is getrouwd en heeft drie kinderen. Met Parabellum maakt ze haar debuut.

“Ik heb altijd een grote passie gehad voor literatuur, lezen en verhalen schrijven, eigenlijk al sinds ik besefte dat achter een boek een schrijver zit die het verhaal verzint. Een hele inspiratie was ook een ontmoeting met Thea Beckman. Ik zat toen nog in de lagere school en was enorm onder de indruk hoe zij vertelde over verhalen en hoe ze eraan begon en werkte”, zegt Dominique Berghmans.

“Ik lees ook heel veel, in verschillende genres, zowel Nederlands, Frans als Engels. De auteurs waar ik inspiratie uit haal, zijn onder andere Jo Claes, Elisabeth George, Ruth Rendell, Jo Nesbo, John Grisham, enz.”

Kortverhalen

“Ik heb altijd kortverhalen geschreven in mijn vrije tijd, maar die geraakten niet verder dan de lade van mijn bureau. Ongeveer tien jaar geleden heb ik dan de knoop doorgehakt om echt eens een boek uit te werken en te laten publiceren, maar toen heb ik geen geïnteresseerde uitgever gevonden. Tijdens de coronapandemie en lockdown heb ik mijn manuscript dan weer bovengehaald en volledig herwerk.”

Een uitgever vinden voor het boek, was niet makkelijk: “Het is geen eenvoudige klus voor een debutant, maar bij Boekscout waren ze wel meteen enthousiast over mijn roman, en hebben ze me de kans gegeven om het bij hen uit te geven.”

Debuut

“Parabellum is mijn eerste roman. Het is een meeslepend verhaal voor liefhebbers van spannende verhalen en politieromans. Het verhaal speelt zich af in en rond de campus van de Lerarenopleiding in Heverlee. Aan de vooravond van een grote fusie staan de zenuwen hooggespannen aan de lerarenopleiding in Heverlee. Wanneer de nieuwe onderdirectrice op gewelddadige wijze om het leven komt, lijkt het er voor hoofdinspecteur Van Dale en zijn collega’s van de Federale gerechtelijke politie van Leuven op dat de dader op de school moet gezocht worden. Maar dan wordt er opnieuw iemand vermoord en neemt de druk op de politie toe. Bestaat er een verband tussen de twee moorden? De klok begint te tikken voor Van Dale en het team van de Leuvense politie.”

Dominique

Lees meer over