Doe-beurs: 5.250 leerlingen zoeken naar hun toekomst

14 februari 2020 | 14u50 | Gepost door redactie
2,5 miljoen euro voor 18 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant
Van 18 februari tot en met 20 februari organiseert de provincie Vlaams-Brabant voor de 11de keer een doe-beurs in de Brabanthal in Leuven. Zo’n 5.250 leerlingen van 10 tot 14 jaar uit 115 Vlaams-Brabantse scholen kunnen kiezen uit meer dan 85 workshops om verschillende beroepen te ontdekken en zo hun toekomst voor te bereiden.
Het bericht Doe-beurs: 5.250 leerlingen zoeken naar hun toekomst verscheen eerst op Leuven Actueel.

Jongeren ervaren op de beurs wat een job als matroos, ondernemer, verpleegkundige, wetenschapper, tuinaannemer of kok inhoudt.  “Kunnen proeven van een job is voor jongeren belangrijk voor het maken van een juiste studiekeuze”” zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs. “Een goede keuze bouwt op goede en betrouwbare informatie. Tijdens de doe-beurs kunnen jongeren zelf ontdekken en ervaren. Kinderen worden hierdoor ook geprikkeld om nieuwe mogelijkheden te exploreren, om zo hun interesses en mogelijkheden te leren kennen”.

Op dinsdag 18 februari om 12.45 uur opent gedeputeerde Bart Nevens de doe-beurs samen met juf Kathy, juf Liese en de kinderen van het 6de leerjaar van de Kinderberg uit Bierbeek.

Het bericht Doe-beurs: 5.250 leerlingen zoeken naar hun toekomst verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over