Discussie tussen portier en klant leidt tot vonnis

rechtbank
Tot keer toe, in maart en november 2019, raken de portier van café De Bierkelder en een klant van dit Leuvense café betrokken in een schermutseling. De klacht die de klant indiende tegen de portier leidde deze week tot een opschorting van straf en een verbeurdverklaring van verboden wapens die bij de portier in Wilsele werden aangetroffen.

Op 21 maart 2019 was er rond 5 uur 's ochtends een schermutseling aan de ingang van café De Bierkelder in Leuven tussen de portier en een klant. Omdat de klant te veel zou gedronken hebben en hierdoor overlast zou veroorzaakt hebben, probeerde de portier hem naar buiten te brengen. Uit camerabeelden bleek achteraf dat de klant de portier hierbij in het gezicht heeft gespuwd, waarna de portier de klant een vuistslag in het gezicht heeft toegebracht. Alhoewel de portier zei dat hij uit wettige zelfverdediging had gehandeld, werd dit door de rechtbank niet aanvaard. Bij een huiszoeking bij de portier in Wilsele vond de politie later verboden wapens, zoals een tweeloop en een alarmpistool. Die werden in beslag genomen en later verbeurd verklaard. 

Op 29 november 2019 hield de portier de klant rond 2 uur 's nachts tegen aan de ingang van het café omdat de klant braaksel op zijn gezicht had. Wanneer de klant toch het café wilde binnengaan raakten ze opnieuw betrokken in een schermutseling waardoor ze beiden van de trap vielen. De klant verklaarde achteraf aan de politie dat de portier hem opnieuw zou geslagen hebben, maar nu waren daar geen bewijzen van.

De portier werd voor de eerste feiten veroordeeld met opschorting van straf. 

Lees meer over