Dirk Vansina gaat als lijsttrekker van CD&V Leuven naar de verkiezingen

Partijvoorzitter Sammy Mahdi (links) en Dirk Vansina (rechts).
CD&V heeft als eerste partij zijn lijsttrekker voor de verkiezingen van 2024 bekendgemaakt. Zoals verwacht zal de 63-jarige Dirk Vansina de lijst aanvoeren.

Vansina is momenteel onder meer schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken. Hij haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 3.384 voorkeurstemmen. Dat deed hij vanop de derde plaats van zijn partij, want Carl Devlies was toen nog lijsttrekker. Die bracht het er met 3.110 stemmen iets minder vanaf. Dirk is de zoon van Alfred Vansina, die burgemeester van Leuven was van 1977 tot 1994, toen nog voor de CVP.

"Ik sta voor mijn vijfde verkiezingen, maar geloof me: mijn drive is nu al groter dan ooit. Als lijsttrekker wil ik mijn running mate Liesbeth Vandermeeren en het vele jonge talent dat onze partij rijk is alle kansen geven in de Leuvense politiek", zegt Vansina.

"Het doel van CD&V Leuven mag duidelijk zijn: ons politieke gewicht vergroten. Via vooruitziend financieel beheer blijven we in Leuven de basis leggen voor goed beleid. Onze inspanningen voor het openbaar domein zetten we voort. We pakken de leegstand krachtdadig aan en houden de stad niet enkel voor doelgroepen, maar voor iedereen toegankelijk", aldus nog Vansina.

Lees meer over