Dijledal start met de bouw van 90 sociale appartementen aan de Vaartkom

9 december 2020 | 10u35 | Gepost door annpeeters
dijledal
Sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal is gestart met de bouw van een nieuw sociaal woonproject met 90 huurappartementen. “Op die manier zullen we aan de Vaartkom 263 sociale huurwoningen tellen”, zegt Christophe Stockman, voorzitter van Dijledal.

Het gebouw komt aan het Joanna-Maria Artoisplein, langs de Dijle. Het project zal 17 verdiepen tellen en een mix zijn van 1-kamerappartementen en appartementen met 3 of 4 kamers. “Zo kunnen we in totaal 90 gezinnen huisvesten in een kwalitatieve sociale woning”, zegt Stockman.

 De appartementen zullen allemaal bijna-energieneutraal (BEN) zijn, met warmtepompen en zonnepanelen. “Dat zorgt niet alleen voor minder uitstoot, maar betekent ook een besparing op vlak van energiekost voor de huurders”, aldus Stockman.

 Architectenbureau WIT Architecten ontwierp het woonproject. “Deze sociale woningen zullen mooi aansluiten bij de bestaande gebouwen in de Vaartkom, zoals de Balk van Beel, de Twist, de Ark…”,  zegt Stockman. 

Met de komst van dit gebouw zal de Vaartkom 263 sociale huurwoningen tellen. Voor heel Leuven beheert Dijledal meer dan 3.000 woningen. Dat aantal zal de komende jaren nog toenemen. "We gaan van 3.336 woningen naar 3.808. Dat is een groei van bijna 15% . Vanuit Dijledal willen we samen met de stad op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten voor meer sociale huisvesting, ook in de buurgemeenten", besluit Stockman.

stockman

Lees meer over