Dierenleed in Leuven

18 maart 2021 | 11u56 | Gepost door redactie
Hert
De voorbije dagen zijn verschillende diertjes aangereden in het Leuvense. Dierenleed anno 2021, of hoe het verkeer ook in coronatijden slachtoffers blijft maken.

Een voorbijganger merkte woensdagavond op de Naamsesteenweg in Heverlee, midden het bosgebied, een hertje op dat midden op de rijbaan lag. Het diertje had een bebloede snuit en ademde nog amper. De passante en een vriendin legden het beestje aan de kant en wachtten ondertussen op de politie. Er werd nog geprobeerd een dierenarts ter plaatse te krijgen, maar alle hulp kwam te laat. Het beestje overleed op de plaats van de aanrijding.

Donderdagmorgen omstreeks 6 uur meldde een bestuurder dat hij op de Wakkerzeelsebaan in Wijgmaal een hert had geraakt dat de rijbaan overstak. Het dier kon niet worden aangetroffen.

Woensdagavond omstreeks 21 uur reed een bestuurster op de Wijgmaalsesteenweg in Wilsele een overstekende eend aan. De vrouw had nog geremd maar kon niet meer stoppen voor het overstekende wild. De eend raakte lichtgewond en werd opgehaald door een politiepatrouille. Het dier bracht de nacht door bij de politie en werd donderdagochtend opgehaald door een medewerker van het vogelcentrum van Heusden.

Lees meer over