Dief betrapt bij verschillende pogingen tot inbraak

Controle op bromfietsen en speedpedelecs
Een 24-jarige man werd in de nacht van zaterdag op zondag 20 september tussen 2 uur en 4.30 uur betrapt bij verschillende (pogingen tot) diefstallen.

De bewoner van een appartement in de JP Minckelersstraat  verwittigde rond 4.20 uur de politie nadat hij een man had betrapt die was omhoog geklommen en via het schuifraam op de eerste verdieping de flat wou binnendringen. De man sprong van het balkon nadat de bewoner hem had betrapt. Hij was niet binnengeraakt.

De politie trof enkele minuten later een man aan die aan zijn beschrijving voldeed en die bengelde aan een balkon van een appartement in de Rijdende Artillerielaan. In zijn nabijheid stond een fiets die tussen 2 uur en 3 uur gestolen was uit de fietsenstalling in de Leopold Vanderkelenstraat. Op camerabeelden van de fietsdiefstal was de verdachte te zien. Hij kwam eveneens aan de fietsenstalling toe op een eerder gestolen fiets, zo gaf hij in zijn verhoor toe. Een man met dezelfde persoonsbeschrijving was rond 2.30 uur al betrapt door de zaalverantwoordelijke van ’t Fonduehuisje in de Sint-Maartensstraat. De indringer zou door een raam op kiepstand zijn binnengedrongen en dronk een flesje cola en whisky. Rond 4 uur werd ook al een man met dezelfde beschrijving betrapt in de Strijdersstraat terwijl hij een raam op kiepstand stond te forceren. De man was ter plaatse met een fiets die voldeed aan de beschrijving van de gestolen fiets.

Het parket dagvaardde de man onmiddellijk in toepassing van het snelrecht. Hij zal zich begin oktober moeten verantwoorden voor twee fietsdiefstallen, twee pogingen diefstal braak en een diefstal met braak.

Lees meer over