Deelnemers Refugee Walk halen meer dan 440.000 euro op

27 september 2020 | 11u39 | Gepost door annpeeters
refugeewalk
Maar liefst 1877 mensen leggen vandaag een tocht van veertig kilometer af voor de Refugee Walk. Samen haalden ze al meer dan 440.000 euro op: een recordeditie voor deze sponsortocht van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Hiermee tonen deelnemers hun solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers én maken ze een wezenlijk verschil om hen te helpen.

Ondanks corona schreven mensen zich massaal in om deel te nemen aan de Refugee Walk. Dat deden velen onder meer omdat er een veilig alternatief werd aangeboden: teams werden opgeroepen om een eigen route te kiezen, in plaats van een gezamenlijk vertrekpunt.

De massale opkomst voor de Refugee Walk bewijst dat de steun voor vluchtelingen groot is in verschillende lagen van de bevolking. Ook Josje Huisman wandelt vandaag mee. "Ik ben enorm geschrokken van de situatie waarin nieuwkomers terechtkomen bij hun aankomst in België. Het maakte des te meer gemotiveerd om mee te doen met de Refugee Walk en op te roepen om meer solidariteit te tonen met vluchtelingen", vertelt ze. 

De opbrengst van de Refugee Walk gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen, waarmee meer acties voor een humaan vluchtelingenbeleid worden mogelijk gemaakt. 

refugee walk

Lees meer over