De wintertuin in Leuven, een echt werk van eigen bodem

31 december 2019 | 12u58 | Gepost door redactie
De wintertuin in Leuven, een echt werk van eigen bodem
Wie de wintertuin op de Grote Markt in Leuven dit jaar nog niet zag, neemt tijdens de feestperiode best nog even de tijd om door dit pareltje groen in het midden van de stad te wandelen. Dit jaar staat een mooie waterpartij centraal. De wintertuin lijkt wel een creatie van een internationaal gerenommeerd landschapsbureau. Niets is minder waar. Het zijn de medewerkers van de Leuvense groendienst zelf die de tuin ontwierpen en in twee weken tijd opbouwden.
Het bericht De wintertuin in Leuven, een echt werk van eigen bodem verscheen eerst op Leuven Actueel.

De wintertuin is intussen een vaste waarde tijdens de kerstperiode in Leuven. Dit jaar legde Rudi Berthels, ploegbaas groenaanleg en -onderhoud, zijn creatief ei in de wintertuin. Hij bedacht een concept, tekende het uit en maakte een weloverwogen plantenkeuze. De aanleg van de tuin moest in twee weken rond zijn. “Het is dan alle hens aan dek. Dit jaar voerden we 220 ton zand aan, plantten we 475 heesters, rond de kerststal en het beekje, de rest van de ruimte vulden we op met 250 planten, 125 varens, 100 bloeiende planten, 40 dode berken, 80 kerstbomen, 80 meter acacia’s. Rondom het beekje brachten we alles samen vijf ton stenen aan”, klinkt het bij de Leuvense groendienst.

“Met deze ploeg aan mensen met een hart voor groen kunnen we in Leuven alleen maar blij en dankbaar zijn. Dankzij hen genieten Leuvenaars elke dag, elk seizoen van groen in de stad”, besluit schepen van openbaar groen Lalynn Wadera.

Wie de wintertuin nog wil bewonderen, kan daarvoor nog passeren op de Grote Markt tot 6 januari. Daarna krijgen de planten en het zand een plaats in de stad.

Het bericht De wintertuin in Leuven, een echt werk van eigen bodem verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over