De Slag om Leuven: verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens WOII

26 augustus 2019 | 11u28 | Gepost door redactie
‘De Slag om Leuven’ meest bezochte film ooit in ZED
Op 10 mei 1940 viel Duitsland België binnen. Een week later, op 17 mei 1940 nam het Duitse leger, na dagenlange hevige gevechten, Leuven in. Het was het begin van een periode van ruim 4 jaar bezetting van de stad. In de lente van 1944, toen de geallieerden het offensief inzetten, leek de verlossing nabij. Maar de prijs die de burgerbevolking betaalde, was bijzonder zwaar...
Het bericht De Slag om Leuven: verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens WOII verscheen eerst op Leuven Actueel.

‘De Slag om Leuven’ is de vijfde historische documentaire film in de reeks waarin belangrijke hoofdstukken uit de Leuvense geschiedenis centraal staan. ‘De Slag om Leuven’ verschijnt begin september in de zaal, exact 75 jaar na de bevrijding van Leuven.

‘De Slag om Leuven’ (1u 17min) is volledig opgebouwd uit unieke en vaak ongeziene beelden uit binnen- en buitenlandse film- en fotoarchieven. De vertelstem is die van (geboren en getogen Leuvenaar) DAAN. De film werd mede mogelijk gemaakt met de steun van Erfgoedcel Leuven, Stad Leuven, CERA en de Provincie Vlaams-Brabant.

Vertoningen

‘De Slag om Leuven’ gaat in première op 4 september 2019 (dag op dag 75 jaar na de bevrijding van Leuven) en is de weken nadien te zien in Cinema ZED in Leuven. Voor precieze vertoningsdagen en -uren verwijzen we je graag door naar de website van ZED.

www.deslagomleuven.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

 

Het bericht De Slag om Leuven: verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens WOII verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over