De Rustbox - een website die rust biedt

26 februari 2021 | 12u00 | Gepost door annpeeters
rustbox
Orthopedagoog Eric Beke is de bezieler van een website die rustmomenten biedt voor kinderen, jongeren en hun ouders of begeleiders.

De Rustbox is een rust-o-theek met tientallen rustgevers en rustbrengers die je direct kan uitproberen. Ze zijn onderverdeeld in rustgevers waarbij je je kan afreageren en rustgevers die eerder gericht zijn op 'chillen'. Er zijn dingen die je alleen kan doen of samen, buiten of binnen. 

"Op de website maak je kennis met luisterverhalen om beter te slapen. Natuurliefhebbers leren hoe en waar ze een bosbad kunnen nemen. Je vindt er filmpjes met oefeningen rond ademhaling, yoga of mindfulness. Ook actievelingen of creatievelingen kunnen er ideeën opdoen om de stress te verminderen. Sommige oefeningen zijn opgenomen in 360° video en kunnen met een Virtual Reality bril worden bekeken", zegt Eric Beke, bezieler van de Rustbox.

Een rust-o-matic laat je kennis maken met nieuwe, mogelijks onbekende, rustgevers. Met de rustplanner onderzoek je wat jou stress bezorgt, waar je het in je lichaam voelt en wat je helpt om spanning te verlagen.

De rustbox is een website met rustbrengers gemaakt voor kinderen, jongeren en hun ouders of begeleiders. Het kan ook worden gebruikt door volwassenen met een beperking, in het onderwijs of breder door iedereen die wil werken aan het beheer van zijn of haar stress. Het is een project van MPC Terbank in Heverlee samen met Icoba en werd mogelijk gemaakt met steun van de Vlaamse Overheid, Vivo vzw en Lions Club Leuven. 

De sorrybox was een voorgaand initiatief dat reeds over heel Vlaanderen actief wordt gebruikt.

Lees meer over