De Rainbow Gravel Ride in Leuven neemt je op zondag 6 oktober mee op tournee langs de Wereldkampioenschappen Gravel

Gravel

Het hoogtepunt van de Wereldkampioenschappen Gravel vindt plaats op zondag 6 oktober met de race om de regenboogtrui onder de profs. Dezelfde ochtend biedt de Rainbow Gravel Ride echter iedereen de mogelijkheid om zichzelf te testen op hetzelfde parcours, op dezelfde grindsectoren om te finishen door de armen onder de finishboog te steken. Na de inspanning krijgen de deelnemers vervolgens de mogelijkheid om hun favoriete lopers aan te moedigen richting de wereldtitel. De inschrijvingen voor deze unieke grindrit zijn nu geopend.

In afwachting van de wedstrijd elite heren, met vertrek in Halle en aankomst in Leuven, kunnen amateur- en recreatieve atleten ook de magische sfeer van het WK proeven tijdens de Rainbow Gravel Ride op zondag 6 oktober. Er wacht de deelnemers een lus van 50 km met vertrek en aankomst in Leuven, met een mix van moeilijke grindsectoren, bospaden en ongerepte natuur. Een niet te missen evenement voor alle grindliefhebbers, met een hoogteverschil van 300 meter. De profs zullen een paar uur later dus dezelfde route afleggen in de strijd om de regenboogtrui.

Organisator Golazo benadrukt duurzaamheid en spoort deelnemers aan Rainbow Gravel Ride aan om geen afval achter te laten en de natuur te respecteren. Ook hoffelijkheid jegens andere deelnemers en respect voor de wegcode en verkeersregels worden zeer op prijs gesteld.

Na het Nationaal Park Brabantse Vorst zullen de deelnemers aan de Rainbow Gravel Ride genieten van een route door het centrum van Leuven voordat ze eindigen onder de finishboog, zoals de toekomstige kampioen van de grindwereld. Het vertrek is in de ochtend tussen 9.30 en 11 uur. Op zoek naar een extra uitdaging? De snelste grindrijders kunnen het circuit twee keer afleggen. Voor de race van het WK Gravel moet het parcours echter om 13 uur volledig vrij zijn.

Na de inspanning, troost. Deelnemers aan de Rainbow Gravel Ride kunnen door Leuven slenteren om te genieten van de unieke sfeer van het WK en hun favoriete professionele renners enthousiast aan te moedigen. De Gravel Wereldkampioenschappen vinden pas voor de derde keer plaats, maar zijn nu al een niet te missen evenement geworden voor 's werelds wielerelite.

De profkoersen op zondag 6 oktober vormen de apotheose van een mooi sportweekend. De Wereldkampioenschappen Gravel beginnen al op zaterdag 5 oktober met races in verschillende leeftijdscategorieën en onder elitevrouwen, telkens startend in Halle en eindigend in Leuven.

Praktische informatie

Programma voor zondag 6 oktober 2024:

  • Gratis vertrek tussen 9.30 en 11.00 uur
  • Aankomst sluit om 13.00 uur.

 

Locatie & traject:

  • Vertrek: Sporthal Heverlee (Hertogstraat 180, 3001 Heverlee)
  • 1 lus omvat 50 km en doorkruist het Nationaal Park Brabantse Woud

Meer info & inschrijvingen:

www.rainbowgravelride.com

Lees meer over