De mondmaskerplicht vervalt vanaf 1 oktober ook in het secundair onderwijs

22 september 2021 | 21u05 | Gepost door annpeeters
middelbaar

De meningen over behoud van de mondmaskerplicht lopen– ook binnen het onderwijsveld – sterk uiteen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft daarom finaal zelf de knoop doorgehakt, op basis  van een afweging tussen enerzijds de risico’s op het vlak van de viruscirculatie en anderzijds de nadelen voor kinderen en jongeren.

“In geval van twijfel moeten we het voordeel van de twijfel geven aan kinderen en jongeren”, zegt Weyts. “Uiteindelijk lopen kinderen en jongeren een heel klein risico om in geval van besmetting ernstig ziek te worden.  Voor de meest kwetsbaren – onze senioren – komt er nu een extra beschermingslaag met de derde prik. De niet-gevaccineerde volwassenen maken daarentegen een bewuste keuze. We kunnen kinderen en jongeren niet de dupe laten zijn van de persoonlijke keuze van die volwassenen.”

Weyts heeft in het kader van de interministeriële conferentie Volksgezondheid engagementen genomen met betrekking tot een nog versterkt ventilatiekader, inclusief CO2-meting in de scholen. Het onderwijsveld wordt betrokken in de Vlaamse inbreng terzake.

Lees meer over