De Mannen van 1980 lanceren ‘Quatre-Vingts’ tijdens Autovrije Zondag

Mannen van 80
Op zondag 27 september is het weer Autovrije Zondag in Leuven. Het gebied binnen de ring is dan autovrij. Dit jaar zijn er ook activiteiten in enkele deelgemeenten. De Mannen van 1980 maken hier dankbaar gebruik van om tijdens deze dag hun eigen bier voor te stellen aan de Leuvense bevolking: ‘Quatre-Vingts’.
Quatre-Vingts

Bar ‘Quatre-Vingts’ 

“We hebben van de stad de toelating gekregen om tijdens deze Autovrije Zondag een drankstand uit te baten op het de Becker-Remyplein in Kessel-Lo. Hier zullen we ons eigen bier voorstellen: ‘Quatre-Vingts’. Dat is een bier van de categorie ‘Double IPA’. Doordat het een bier van hoge gisting is, met hergisting op fles (33cl) heeft het een hoog koolzuurgehalte, een bijhorende stevige schuimkraag en een sterkte van 8% alcohol. Het bier wordt naar een recept van de Chapel Brewers uit Kapelle-op-den-Bos gebrouwen door Craywinckelhof in Lubbeek, wat van ons bier een echt Vlaams-Brabants streekproduct maakt”, zegt Nico Vidal, voorzitter van de Mannen van 1980.

Etiket in’t ‘Leives’

“De naamgeving voor ons bier was gemakkelijk, tachtig in het frans, dat klinkt wat chiquer. Het etiket is gebaseerd op het logo van onze vereniging. De tekst op het etiket hebben we vertaald naar het Leuvens. Zelfs het alcoholgehalte, 8°, is verbonden met ons geboortejaar. Uiteraard hebben we ook een gepersonaliseerd glas laten maken met daarop het logo van ons bier. We zijn trots op het resultaat en hebben natuurlijk voldoende voorgeproefd”, knipoogt Vidal.

Beperkte oplage

“De oplage van het bier is voorlopig beperkt tot 100 bakken van 24 flesjes. Door het uitbundig voorproeven, blijft er maar een 50-tal bakken over, wie er dus van wil proeven zal snel moeten zijn! Na Autovrije Zondag kan het bier besteld worden via de website www.quatre-vingts.be, afhaling is mogelijk in het Leuvense. ‘Quatre-Vingts’ zal ook exclusief te verkrijgen zijn in café Tempo op het de Becker-Remyplein in Kessel-Lo, ons vast vergaderlokaal.”

Samenwerking met Vrouwen van 1980 en Mannen van 1981

“Tijdens dit evenement werken we samen met de Vrouwen van 1980, zij zullen de kinderanimatie verzorgen. De kinderen zullen er hun hartje kunnen ophalen tijdens het blikken werpen, pakjes vissen en voorleessessies, dit alles tegen een kleine vergoeding. Voor de snoepertjes is er ook suikerspin verkrijgbaar! Tevens staat er een gratis springkasteel ter beschikking van kinderen jonger dan 12 jaar. Ook de Mannen van 1981 zullen actief deelnemen aan ons evenement met de uitbating van een hotdogkraam. Het zal de eerste keer zijn dat beide verenigingen actief zijn in het Leuvense, wat gezien de huidige maatregelen niet evident was. Zij kunnen alle steun gebruiken, we hopen dus op goed weer, voldoende dorst en honger en veel kinderen!” besluit Vidal.

Lees meer over