De Mannen van 1980 huldigen de ‘Kameroodeploits’ in

8 september 2020 | 10u52 | Gepost door annpeeters
Mannen van 1980
Volgens aloude traditie binnen de Jaartallen van Leuven, zullen de Mannen van 1980 een ‘stunt’ uithalen als jongste actieve jaartal. Deze ‘stunt’ moet ludiek en uniek zijn en bijdragen aan de verbondenheid tussen de stad en de Jaartallen.

“Daarom zullen we de ‘petaat’, zoals het bloemenperk tegenover het busstation waarop de Ballon van de Vriendschap staat in de volksmond genoemd wordt, omdopen tot de ‘Kameroodeploits’ ofwel het Plein van de Vriendschap!”, zegt Nico Vidal, voorzitter van de Mannen van 1980. Vriendschap staat centraal binnen het Jaartallenleven, de Ballon is daar het monumentale symbool van. Waar kan een symbool van vriendschap beter staan dan op een Vriendschapsplein?”

Door de inhuldiging van de ‘Kameroodeploits’ willen De Mannen van 1980 niet enkel de verbondenheid tussen de jaartallen en de stad aanhalen, maar ook duidelijk stellen dat Leuven een stad is waar vriendschap hoog in het vaandel gedragen wordt. "Op deze manier willen we ingaan tegen de toenemende onverdraagzaamheid en elke vorm van discriminatie. Leuven is een open en verdraagzame stad waar iedereen welkom is!"

Zaterdag 12 september rond 18u zullen De Mannen van 1980 de straatnaamborden bevestigen aan de verlichtingspaal die op het bloemenperk aanwezig is. "We danken de stad voor de samenwerking en goedkeuring om deze stunt te mogen uitvoeren, in coronatijden niet evident allemaal. De straatnaamborden zullen na een weekje opnieuw verwijderd worden. We zullen deze borden hergebruiken tijdens andere evenementen."

Stiekem hopen de Mannen van 1980 dat de stad de naam van de ‘Kameroodeploits’ officialiseert en verder werk maakt van de invulling van het Plein van de Vriendschap. "Zo dienen er nog 2 herdenkingsstenen geplaatst te worden en zou het ook leuk zijn dat de Ballon na zonsondergang zichtbaar is dankzij sfeervolle verlichting. Eens geofficialiseerd zal dit pleintje steeds verbonden zijn met de Mannen van 1980, waardoor onze stunt dan meer dan geslaagd zal zijn”, besluit Vidal.

Lees meer over