De Debatboom: discussieer mee over de toekomst van Kessel-Lo

de debatboom
Het onafhankelijk bewonersplatform Overleg Buurtcomités Kessel-Lo (OBK) nodigt iedereen uit om mee na te denken over de toekomst van Kessel-Lo. Ze willen een debat op gang brengen naar aanleiding van het nieuwe mobiliteitsplan voor Kessel-Lo, maar evengoed over andere thema's die mensen na aan het hart liggen.

"De stad Leuven werkt op dit moment aan een nieuw mobiliteitsplan voor Kessel Lo, en wij denken daar graag mee over na, samen met jullie. We willen een debat op gang brengen naar aanleiding van dit nieuwe mobiliteitsplan, maar evengoed over andere thema's die jou na aan het hart liggen", zegt Rudy Swennen, Overleg Buurtcomites Kessel-Lo. 

De hele zomer lang zullen ze vragen voorleggen aan de Kesselaars via posters aan de Wenselaar voor HAL5 en op andere plaatsen. Omdat persoonlijke ontmoeting door de coronacrisis ook meer en meer digitaal moet gebeuren hebben ze ook een online systeem op poten gezet: De Debatboom Hiermee willen ze de dialoog ook online laten leven. 
 
Ook jij kan jouw eigen vraag bedenken en aanbieden binnen ons systeem.
 

Maar waarom dit initiatief? Er was toch al Vorm3010, het participatieproces rond het mobiliteitsplan van Kessel-Lo?

"Het is inderdaad zo dat Stad Leuven al 2 consultatierondes gehouden heeft rond het mobiliteitsplan. Maar in overleg met de stadsdiensten hebben we beslist dat dit project toch een meerwaarde heeft."
  • Dit dialoogplatform is het eerste dat volledig in handen is van burgers.
  • Dankzij de Debatboom kan ook jij je eigen vraag of idee voorstellen en de dialoog daarover ook zelf leiden.
  • Het hoeft niet over straten en pleinen te gaan. Ook andere thema's staan open voor discussie.
  • Mogelijk organiseren we in de loop van de zomer (hopelijk fysieke) discussiemomenten om dieper in te gaan op bepaalde ideeën.
  • En misschien leiden sommige discussies wel tot kant-en-klare experimenten voor de 4de fase van Vorm3010.


De Debatboom is een project in samenwerking met KU Leuven en VRT.

de debatboom

Lees meer over